صفحه رسمی استودیو معماری فرحو، مهندس فرشید حسینی

استودیو معماری فرشید حسینی (فرحو)

صفحه رسمی استودیو معماری فرحو، مهندس فرشید حسینی

استودیو معماری فرشید حسینی (فرحو)

اصول طراحی ویلا

با سلام. در این مقاله از استودیو معماری فرحو سعی داریم شما را با " اصول طراحی ویلا " و سبک‌های مختلف آن آشنا سازیم و همچنین عوامل موثر بر مطلوبیت آن را برای شما ذکر کنیم. در حقیقت تفکیک مناسب بخش‌های مختلف یک ساختمان، در جهت ایجاد ارتباطی مناسب میان فضاهای داخلی و خارجی بنا صورت میگیرد و رفاه ساکنین و دسترسی بهتر و راحت‌تر به قسمت‌های مختلف ساختمان را موجب می‌شود.

به منظور تفکیک بخش‌های مختلف یک ویلا، می‌توان از سبک‌های متنوعی، متناسب با سلیقه‌ی کارفرما استفاده نمود. چه شما طرفدار طراحی‌های مدرن باشید چه کلاسیک، موضوع تفکیک بخش‌های مختلف ساختمان یکی از مسائل دشوار در بحث " اصول طراحی ویلا " است که همواره زمان زیادی را به خود اختصاص می‌دهد؛ چرا که اگر فضاهای ویلا در ارتباط درستی با یکدیگر قرار نگیرند، رفت و آمد بین بخش‌های مختلف ویلا را با محدودیت روبرو خواهند نمود و موجب سلب آرامش ساکنین می‌گردند.

در این مقاله از استودیو معاری فرحو با مدیریت مهندس فرشید حسینی سعی داریم شما را با اصول طراحی ویلا و عوامل موثر بر کیفیت آن آشنا سازیم.

سبک‌های مختلف طراحی ویلا

اصول طراحی ویلای مدرن

آنچه که بیشتر در بحث طراحی ویلای مدرن مورد نظر قرار می‌گیرد، توجه به سادگی در عین هماهنگی بخش‌های مختلف ساختمان با یکدیگر و القای احساس آرامش و امنیت است. استفاده از پنجره‌های بزرگ و قدی جهت روشن نمودن هرچه بیشتر ویلا، رعایت سادگی در طراحی و عملکرد، و عدم ایجاد نمودن پیچیدگی‌های متعدد و نیز استفاده از پوشش‌های ساده مواردی بسیار رایج در این سبک از طراحی معماری می‌باشد.

در این مقاله از استودیو معاری فرحو با مدیریت مهندس فرشید حسینی سعی داریم شما را با اصول طراحی ویلا و عوامل موثر بر کیفیت آن آشنا سازیم.

اصول طراحی ویلای کلاسیک

طرفداران این نوع از معماری، آن را سبکی نامحدود به زمان و همیشگی می‌دانند. این سبک نشات گرفته از طراحی خانه‌ها‌ی خدایان در دوران یونان باستان است و در حقیقت جلوه‌گر شکوه، عظمت و بی‌نقصی صاحبان این قبیل مکان‌ها می‌باشد.

در این مقاله از استودیو معاری فرحو با مدیریت مهندس فرشید حسینی سعی داریم شما را با سبک‌های مختلف طراحی ویلا و عوامل موثر بر کیفیت آن آشنا سازیم.

آنچه امروزه بیشتر به عنوان سبک معماری کلاسیک ساخته می‌شود در حقیقت معماری نئوکلاسیک است. در این سبک از معماری از تمام اصول طراحی معماری کلاسیک پیروی می‌شود. در واقع تمام نمادها و طرح‌های مختص این سبک و همچنین تناسبات هندسی معماری کلاسیک در ساخت و ساز این دسته از بناها پیاده می‌گردد و در کنار آن تمامی امکانات مدرن به ویلا افزوده می‌شود.

چه عواملی بر کیفیت ویلا تاثیر می‌گذارند؟

در این مقاله از استودیو معاری فرحو با مدیریت مهندس فرشید حسینی سعی داریم شما را با سبک‌های مختلف طراحی ویلا و عوامل موثر بر کیفیت آن آشنا سازیم.

عوامل روانی

سلیقه‎ی افراد همواره متاثر از فرهنگ، آداب و رسوم و افکار آنها است و بر انتخاب‌های آنها اثر می‌گذارد لذا توجه به این مسئله در انتخاب مواردی همچون رنگ‌های به کار رفته یا متریال استفاده شده در بنا، می‌تواند از لحاظ جلب رضایت روانی بسیار موثر واقع گردد.

زیبایی

معماران با توجه به سلیقه رایج و آداب و رسوم مردم یک منطقه همواره سعی در ایجاد محیطی مطلوب و مورد پسند کارفرمایان دارند، بنابراین می‌کوشند تا فضایی مسکونی را با حفظ محیط طبیعی و در هماهنگی با موقعیت جغرافیایی منطقه ساخته و آرامش و زیبایی را به ساکنین هدیه دهند.

اقلیم

توجه به اقلیم و موقعیت جغرافیایی منطقه مسئله‌ای بسیار مهم در ساخت ویلا است. هر مسکن برای تامین نیازهای ساکنین باید طوری ساخته شود تا با شرایط نامناسب و دشوار یک منطقه مقابله کند. استفاده از مصالح مناسب، به کار گرفتن اصول معماری کارآمد، نصب پنجره‌هایی متناسب با شرایط اقلیمی منطقه و ... همه از مواردی است که باید در ساخت ویلا مورد توجه قرار گیرند.

امنیت

یکی از نیازهای اساسی انسان نیاز به احساس امنیت و آرامش است که آن را به شیوه‎های مختلفی تامین می‌نماید، بنابراین یکی از مباحث مهمی که در " اصول طراحی ویلا " باید مورد توجه قرار گیرد برقراری امنیت ساکنین است. استفاده از حصار، زنگ خطر، قفل و سیستم‌های کنترلی و نگهبانی از مواردی است که این نیاز را برآورده می‌سازند.

تکنولوژی

یکی از موارد موثر و ضروری بر کیفیت ویلا، بهره‌مندی آن از تکنولوژی‌های روز است. استفاده از تهویه‌ی مناسب و سیستم‌های سرمایشی و گرمایشی مطلوب از موضوعاتی است که باید مورد توجه سازندگان یک ویلا قرار گیرد.

بزرگترین عاملی که شهرنشینان را به اقامت در ویلا سوق می‌دهد، دور بودن از طبیعت و محیطی آرامش بخش در زندگی امروزی است. از این رو بسیاری از شهروندان همواره مدت زمانی را برای استراحت در یک ویلا به دور از شلوغی زندگی شهری اختصاص می‌دهند تا از آرامش محیط‌های این چنینی بهره جویند. توجه به موارد فوق می‌تواند شما را در انتخاب و ساخت ویلایی مناسب جهت اقامتی مطلوب در مجاورت طبیعت زیبا، یاری نماید.

امیدواریم خواندن مقاله " اصول طراحی ویلا " برای شما مفید بوده باشد. در ادامه با دیگر مطالب استودیو معماری فرحو همراه شوید.

روف گاردن چیست؟

سلام. با یکی دیگر از مقالات استودیو معماری فرحو در خدمت شما هستیم. در این مقاله می‌خواهیم بدانیم روف گاردن چیست؟ و چه ویژگی‌هایی دارد. روف گاردن یا بام باغ به فضای سبزی که بر روی بام ساختمان و یا تراس ایجاد می‌گردد، گفته می‌شود. هدف از خلق روف گاردن تلفیق فضای سبز با زندگی مدرن و شهری است. روف گاردن انواع مختلفی دارد و می‌تواند گستره‌ی وسیعی را از به کار بردن تنها چند گلدان برروی بام تا ایجاد فضاهای سبز وسیع، شامل گردد.

در این مقاله از استودیو معماری فرحو با مدیریت فرشید حسینی به شما میگوییم که روف گاردن چیست و چه مزایا و معایبی دارد

انتخاب هریک از انواع روف گاردن به عوامل مختلفی چون نوع ساختمان، سلیقه‌ی کارفرما‌، شرایط اقلیمی و کاربری آن بستگی دارد. قبل از اجرای چنین طرحی باید از مقاومت ساختمان در برابر ایجاد چنین فضایی اطمینان حاصل نمود، بنابراین ممکن است نتوان برای یک ساختمان روف گاردن اجرا نمود.

انواع روف گاردن

روف گاردن گسترده

این نوع از بام باغ ارزان‌ترین نوع آن است. در این نوع از روف گاردن‌ها ضخامت پوشش گیاهی بسیار سطحی و حداکثر 20 سانتی متر است و فقط کاشت گیاهانی با عمق ریشه‌ی کم امکان پذیر است.

روف گاردن نیمه متمرکز

بستر کاشت این نوع از روف گاردن‌ها دارای عمق 30 سانتیمتر تا 1 متر است که امکان کاشت گیاهانی با ریشه‌های عمیق و پرتر را فراهم می‌آورد. به هنگام ساخت این نوع از روف گاردن باید مقاومت ساختمان را مدنظر قرار داد. کاشت گیاهانی چون توت فرنگی، هندوانه و حتی چمن در این نوع از بام باغ‌ها امکان پذیر است.

روف گاردن متمرکز

این نوع از بام باغ گران‌ترین نوع آن است که اجرای آن فقط در ساختمان‌های خاص و بزرگ میسر است. کاشت انواع درختان و گیاهان زینتی در این بام باغ‌ها امکان پذیر است.

در این مقاله از استودیو معماری فرحو با مدیریت فرشید حسینی به شما میگوییم که روف گاردن چیست و چه مزایا و معایبی دارد

در ادامه‌ی مطلب " روف گاردن چیست؟ " می‌خواهیم مواردی که باید در ساخت روف گاردن رعایت شوند را برای شما ذکر کنیم:

خاک روف گاردن

یکی از موارد بسیار مهم که در طراحی روف گاردن باید به آن توجه نمود استفاده از خاک مناسب است. ممکن است بتوان با خاک معمولی و کوددهی مناسب نیازهای غذایی گیاهان را برطرف نمود اما این کار موجب سنگینی خاک شده و همجنین استفاده‌ی زیاد از کود موجب تولید بوی بد در فضا می‌شود. خاک استفاده شده در فضای روف گاردن باید وزن کمی را دارا بوده و در عین حال قدرت جذب بالای آب را داشته باشد از این رو استفاده از خاک مخصوص روف گاردن بجای خاک معمولی توصیه می‌شود. خاک‌های مخصوص روف گاردن همچون خاک سبک و خاک کوکوپیت استریل بوده و فاقد آفت می‌باشند بنابراین موجب سهولت در نگهداری از گیاهان روف گاردن می‌گردند. این خاک‌ها همچنین حاوی مقادیر بالایی مواد مغذی هستند و قابلیت بالایی در حفظ رطوبت خاک دارند.

استفاده از آلاچیق در روف گاردن

به علت وزش شدید باد در قسمت بالای ساختمان و همچنین داشتن محدودیت در نصب نمودن آلاچیق‌، باید از آلاچیق‌های مخصوص روف گاردن و یا پرگولا استفاده نمود.

تقسیم وزن در روف گاردن

بحث تقسیم وزن در ساخت روف گاردن مسئله‌ای بسیار حائز اهمیت است چراکه ایجاد چنین فضایی طبیعتا فشار وارد بر ساختمان را افزایش می‌دهد بنابراین پیش از ساخت آن باید مقاومت ساختمان را مورد بررسی قرار داد.

در این مقاله از استودیو معماری فرحو با مدیریت فرشید حسینی به شما میگوییم که روف گاردن چیست و چه مزایا و معایبی دارد

ایزولاسیون روف گاردن

یکی از نکات بسیار مهم در ساخت روف گاردن، بحث ایزولاسیون آن است. ایزولاسیون اجازه‌ی عبور آب و نفوذ آن به بخش‌های زیری روف گاردن را نمی‌دهد. انتخاب روش مناسب ایزولاسیون بستگی به اندازه‌ی روف گاردن شما دارد که از انواع آن می‌توان به استفاده از گونی، قیر و ایزوگام اشاره کرد.

مزایای روف گاردن

روف گاردن موجب افزایش فضای سبز مناطق شهری می‌گردد. از دیگر مزایای آن می‌توان به کاهش جذب حرارت ساختمان، پاکسازی هوا و کاهش دی اکسید کردبن و آلاینده‌ها، کنترل دمای شهر، افزایش ظرفیت گرمایی و عمر بام، حفظ رطوبت، ایجاد فضایی تفریحی و ... اشاره نمود.

معایب روف گاردن

ساخت روف گاردن با وجود زیبایی و فواید دیگری که دارد، با مشکلاتی نیز همراه می‌باشد. کاشت گیاهان در روف گاردن میتواند هزینه‎ی کلی آب ساختمان را افزایش دهد. همچنین بسته به نوع روف گاردن این فضا نیازمند بررسی حداقل سالیانه دوبار است.

امیدواریم مطالعه‌ی مقاله " روف گاردن چیست؟ " از استودیو معماری فرحو با مدیریت مهندس فرشید حسینی برای شما مفید بوده باشد. در ادامه با دیگر مطالب ما نیز همراه شوید.

نکات مهم در طراحی نما

نما(Facade) چیست؟

سلام. با یکی دیگر از مقالات استودیو معاری فرحو در خدمت شما هستیم. در این مقاله می‌خواهیم در مورد اهمیت و نکات مهم در طراحی نما با شما سخن بگوییم. نما چیست و در طراحی آن باید چه مواردی را مورد توجه قرار داد؟ نما که به آن روکار نیز گفته می‌شود به قسمت جلویی هرچیزی به خصوص ساختمان‌ها گفته می‌شود. کلمه فرانسوی Facade نیز که از واژه‌ی ایتالیایی Facciata گرفته شده به معنای سطح و روی هرچیزی است که برای اشاره به نمای بیرونی ساختمان نیز استفاده می‌گردد.

در فرهنگ لغت معماری و ساخت و ساز، نما به قسمت خارجی یک ساختمان گفته می‌شود که بعضا توسط پیچیدگی‌ها یا جزییات تزئینی و زینتی از سایر قسمت‌های خارجی ساختمان متمایز می‌گردد. جان ایلنز بیکر نیز در کتاب سبک‌های خانه‌های آمریکایی، نما را قسمت جلویی و یا فراز اصلی ساختمان معرفی می‌کند و می‌گوید که گاهی اوقات نما به دیگر فرازها هم اطلاق می‌گردد، اما معمولا به نمای جلویی ساختمان گفته می‌شود.

اهمیت نما

بدون شک آنچه در ابتدا نظر مخاطب را در مورد یک ساختمان جلب می‌سازد، ظاهر خارجی بنا می‌باشد. ظاهر خارجی ساختمان اثر بالایی بر زیبایی یا عدم زیبایی محیط‌های عمومی دارد، بنابراین باید در طراحی آن دقت و توجه زیادی به کار گرفته شود.

بررسی نما

نمای بیرونی یک ساختمان اهمیت زیادی در زیباسازی یک منطقه دارد؛ بنابراین در طراحی نمای خارجی یک بنا موارد متعددی همچون استفاده از مصالح مناسب، زیبایی و متناسب بودن، می‌بایست مورد توجه واقع گردد. در واقع باید هنر و دانش را در طراحی خارجی ساختمان به گونه‌ای به کار گرفت تا این طراحی از هر فاصله‌ای نظر مخاطب را جلب نماید.

نما در سازه‌های قدیمی

کمیسیون محافظت از بناهای تاریخی، قوانینی را در مورد نمای این ساختمان‌ها وضع نموده است. به عنوان مثال در مورد بناهای قدیمی بومی، این موضوع که چه چیزی باید از قسمت بیرونی این ساختمان‌ها قابل مشاهده باشد، توسط مقرراتی با مضمون رنگ‌های استفاده شده و عناصر مدرن و امروزی اضافه شده در بخش بام و شیروانی، تعیین می‌گردد.

مثلا در بناهای قدیمی امکان نصب آنتن بشقابی به گونه‌ای که از نمای جلویی آن مشخص باشد، وجود ندارد.

طراحی نمای مناسب

اگر دقت کرده باشید همواره یک خط مشترک برای تعیین محدوده‌ی ساختمان‌ها وجود دارد که آن‌ها را از حریم خیابان جدا می‌سازد. این قضیه موجب می‌شود تا فضای عمومی ظاهری بهتر پیدا کند.

هرگاه ساختمانی عقب‌تر از حریم در نظر گرفته شده ساخته ‌شود، از فضای بیرونی آن به عنوان حیاط استفاده می‌گردد. در طراحی نما موارد مختلفی اثر گذارند که در ادامه به بررسی آنها می‌پردازیم.

موارد اثرگذار در ایجاد ظاهر مناسب نما

دقت به موارد زیر به شما در ساخت نمایی زیبا از دید مخاطب کمک خواهد نمود:

  • استفاده نمودن از مصالح با کیفیت و مناسب
  • اختصاص دادن بر باریک برای ایجاد ظاهری عمودی‌تر در ساختمان
  • ایجاد نماهای بیرونی با نشاط و جذاب
  • استفاده از در و پنجره‌ها به نحوی که فضای خالی کمتری در نمای بیرونی قابل مشاهده باشد.
  • ایجاد برآمدگی و فرورفتگی با به کار بردن بالکن و پنجره‌های متعدد

 

نمای کلی

  • در هنگام طراحی نمای کلی ساختمان باید به تناسب سطوح بالا، پایین و وسط نیز دقت نمایید.
  • یکی از موارد بسیار تاثیرگذار در ایجاد نمایی مناسب استفاده از ترفندها و عناصری است که نور طبیعی مورد نیاز ساکنین را به خوبی فراهم نماید.
  • استفاده از سکوهای انعکاس دهنده‌ی نور، سایه‌بان‌ها و پنجره‌های برآمده می‌توانند شما را به این مقصود برسانند. به کار بردن بالکن‌هایی که حالت برآمده و فرورفته دارند، می‌توانند در کنترل نور خورشید به شما کمک نموده و درواقع به عنوان سایه بان عمل نمایند.
  • توجه به جزئیات، تعداد و چگونگی ترکیب عناصر به کار رفته در نمای بیرونی یک ساختمان به طوریکه از فواصل مختلف قابل تشخیص باشد، نشان دهنده‌ی یک طراحی با کیفیت است.

اهمیت بالکن‌ها در طراحی نمای خارجی

بالکن‌ها، تراس‌ها و ایوان‌ها قسمت‌هایی از ساختمان هستند که می‌توانند بر نمای بیرونی آن تاثیری جدی داشته باشند. از این قسمت‌ها می‌توان به عنوان محلی برای نصب نمودن عناصر جذاب استفاده نمود. مورد مهمی که در ساخت این فضاها باید مورد توجه قرار گیرد، مقاوم بودن آن‌ها نسبت به عوامل محیطی همچون هوا می‌باشد.

اهمیت پنجره‌ها در طراحی نمای خارجی

پنجره‌ها علاوه بر اینکه عنصر اصلی تامین کننده‌ی نور داخلی بنا می‌باشند، نقش بسیار مهمی در نمای بیرونی بنا نیز دارند. پنجره‌ها معمولا به شکل‌هایی مشابه در قسمت سطحی بنا قرار می‌گیرند. تنوع و تفاوت در اندازه، شکل و محل قرار گرفتن پنجره‌ها در ساختمان‌های مختلف تاثیر پذیر از عوامل متعددی چون عرض بنا، مسائل اقلیمی و آب و هوایی و اندازه‌ی ساختمان می‌باشد.

اهمیت نورپردازی در طراحی نما

یکی دیگر از نکات مهم در طراحی نما استفاده از نورپردازی مناسب است به گونه‌ای که ساختمان در شب نیز شکوه و زیبایی خود را خفظ نماید. نکته‌ی حائز اهمیت در این مورد استفاده از شدت و رنگ نور مناسب است. این موارد باید به گونه‌ای به کار گرفته شوند تا بیشتر از خود ساختمان جلب توجه ننمایند و در واقع باید در جهت تاکید نمودن بر ظاهر ساختمان استفاده شوند.

آیا یک بنا می‌تواند فقط یک نما داشته باشد؟

خیر. گاهی در طراحی ساختمان‌های بزرگ که بیش از یک بخش ورودی دارند، می‌تواند چندین نما وجود داشته باشد. در ساختمان‌های مسکونی علاوه بر قسمت جلویی ساختمان، به قسمت بام و شیروانی نیز نما گفته می‌شود و سازندگان این ساختمان‌ها از هر عنصری در جهت زیبا نمودن هرچه بیشتر این قسمت بهره می‌جویند. در ساخت خانه‌های مدرن که اغلب از طراحی پارامتریک استفاده می‌گردد یا حتی ساختمان‌هایی که طراحی مستطیل گونه دارند، صد در صد قسمت بیرونی نمای ساختمان به عنوان نمای بیرونی تلقی می‌شود.

اصول طراحی نمای پشت ساختمان

طراحی نمای پشتی ساختمان نیز مسئله‌ای حائز اهمیت است، خصوصا زمانی که ارتفاع ساختمان از ساختمان‌های اطراف بلندتر باشد. توجه به فضای بین بالکن‌ها، خالی نگذاشتن دیوارهای پشتی و... از مواردی هستند که باید در طراحی نمای پشتی ساختمان مورد توجه قرار گیرند تا از زیبایی ساختمان کم نشود.

امیدواریم خواندن مقاله " نکات مهم در طراحی نما " از استودیو معماری فرحو برای شما مفید بوده باشد. در ادامه با دیگر مقالات ما نیز همراه شوید.

تفاوت طراحی داخلی با معماری داخلی

سلام. با یکی دیگر از سری مقالات معماری از استودیو معماری فرحو در خدمت شما هستیم. در این مقاله قصد داریم تفاوت طراحی داخلی با معماری داخلی را برای شما بازگو کنیم. در ابتدا ممکن است تصور کنید، طراحی داخلی که با معماری داخلی یکی است و مگر تفاوتی هم بین این دو وجود دارد؟ پاسخ بله است؛ زیرا این دو مقوله کاملا با هم متفاوت هستند و تعاریف متفاوتی نیز دارند. اگر علاقه‌مند هستید تا تفاوت این دو مقوله را بدانید، در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.

در ابتدای این مطلب قصد داریم به معماری داخلی بپردازیم و تعریف این مقوله را برای شما بیان کنیم، سپس مفهوم آن و عواملی که در آن دخیل است را برای شما بازگو خواهیم نمود:

معماری داخلی

معماری داخلی علم طراحی فضای داخلی یک ساختمان است که بر طبق استانداردهای موجود برای طراحی این دست فضاها انجام می‌شود. معماری داخلی از گذشته تاکنون بسیار پیشرفت نموده و ارتقا یافته تا جایی که امروزه به تلفیقی از جامعه شناسی، روانشناسی، هنر و محیط زیست تبدیل گردیده است.

همان طور که می‌دانید یکی از مهم‌ترین و اولیه‌ترین نیازهای انسان‌ها در طول زمان، نیاز به اسکان بوده و اگر به بناهای تاریخی نگاهی بیندازیم، اهمیت این موضوع را به خوبی درک خواهیم نمود. یکی از مهم‌ترین ویژگی بناهای تاریخی توجه فوق‌العاده به فضای داخلی است. گذشتگان، فضاهای داخلی را به شکلی کاملا منحصربه‌فرد طراحی می‌نمودند و با کمال هوشمندی، تمام نیازهای انسان و همه جوانب زندگی او را پوشش می‌دادند. حال یک سوال پیش می‌آید و آن هم این است که اشاره معماری داخلی دقیقا به چیست و چه تفاوتی با دکوراسیون داخلی دارد؟

مفهوم معماری داخلی

به هنگام ساخت یک بنا، فاکتورهای مختلفی بر نتیجه‌ نهایی اثر می‌گذارند. پیش از شروع ساخت و ساز، طرحی کلی از نقشه‌ ساختمان ارائه می‌شود؛ به این صورت که محل قسمت‌های مختلف بنا مشخص شده و سپس مراحل ساخت و ساز صورت می‌گیرد. هرکدام از مراحل کار توسط فردی متخصص انجام می‌شود که یکی از مهم‌ترین این قسمت‌ها، معماری داخلی بنا می‌باشد. فردی که وظیفه‌ معماری داخلی یک ساختمان را بر عهده دارد به طراحی فضاهای داخلی بنا که از قبل، مرزهای آنها مشخص شده است می‌پردازد. بدین معنا که که در ابتدای طراحی یک ساختمان، محل اتاق‌ها، پذیرایی، آشپزخانه و ... تعیین شده اما نحوه‌ی طراحی نمودن این بخش‌ها و استفاده از مصالح و عناصر متناسب با این فضاها به گونه‌ای که موجب رفاه هرچه بیشتر ساکنین گردد، از جمله اموری است که توسط معمار داخلی انجام می‌گیرد.

معمار داخلی با استفاده از علم خود و ترکیب نمودن آن با علومی چون زیبایی شناسی، روانشناسی، اثرات زیست محیطی و بسیاری دیگر این وظیفه را به انجام می‌رساند.

موارد مورد توجه در معماری داخلی

مقصود اصلی از معماری داخلی ایجاد فضایی است که نه تنها از لحاظ بحث زیبایی‌شناختی و همچنین تامین آرامش ساکنین مطلوب واقع گردد، بلکه بخش‌های مختلف آن کارایی لازم را نیز داشته باشند. اجازه دهید با یک مثال این مطلب را برای شما روشن سازیم. حتما می‌دانید که یکی از مهم‌ترین فاکتورهایی که بر سلامت جسم و روان ساکنین یک ساختمان اثر گذار است و در معماری داخلی نیز بسیار مورد توجه قرار می‌گیرد، موضوع نورپردازی ساختمان است. در واقع یک معمار ماهر باید با توجه به وضعیت ساختمان و با تکیه بر جوانب علمی، شکل، اندازه و محل پنجره‌ها را به گونه‌ای تعیین کند تا پاسخگوی نیاز افراد باشد.

یکی دیگر از مباحث مهم در معماری داخلی ساختمان، قابلیت تطبیق و تغییر یافتن با گذشت زمان است. بسیار دیده‌ایم که نمای بیرونی یک ساختمان کهنه و قدیمی به نظر می‌رسد، اما داخل آن به صورتی مدرن و متناسب با زمان حال طراحی شده است. در واقع این نوع ساختمان‌ها در گذشته ساخته شده‌اند و نمای بیرونی آنها نیز متناسب با شیوه‌ی معماری رایج در آن دوره طراحی شده، اما یک معمار داخلی زبده در آن برهه، طراحی این بنا را به گونه‌ای انجام داده تا با گذشت زمان بتوان داخل ساختمان را به سبکی امروزی تغییر داد و آن را مناسب برای استفاده در هر دوره‌ای ساخت.

تا به اینجا درباره معماری داخلی صحبت نمودیم اما به هنگام ایجاد تغییرات در یک ساختمان با مفاهیمی همچون دکوراسیون داخلی و طراحی داخلی نیز مواجه می‌شویم. اگر خواندن این مطلب از استودیو معماری فرشید حسینی برای شما مفید واقع گردید با ما در معرفی و شناخت این دو مفهوم نیز همراه شوید.

بارها شده که به هنگام تصمیم‌گیری برای بازسازی یک بنا، با دو مفهم طراحی داخلی و دکوراسیون داخلی برخورد ‌کنیم. متاسفانه وضعیت بازار کار به گونه‌ای ست که این دو مفهوم معمولا با یکدیگر اشتباه گرفته شده و بجای هم نیز به کار برده می‌شوند. در ادامه می‌خواهیم به شما بگوییم که در زمان اقدام برای ایجاد تغییرات در خانه یا محل کار خود باید به کدام یک از این دو متخصص رجوع کنید.

طراحی داخلی

طراحی داخلی در حقیقت یکی از شاخه‌های معماری داخلی می‌باشد. یک طراح داخلی وظیفه‌ دارد تا با رعایت اصول و شیوه‌های معماری، فضاهای داخلی ساختمان را به گونه‌ای درآورد تا زیبایی و کارکرد آنها را بهبود دهد. به طور مثال یک طراح داخلی به هنگام بازسازی یک بنا می‌تواند بنا بر سلیقه و نیاز ساکنین به بزرگتر نمودن اتاق‌ها، اضافه نمودن سرویس بهداشتی و ... بپردازد و عملکرد ساختمان را ارتقا ببخشد.

 دکوراسیون داخلی

دکوراسیون داخلی به زیباسازی فضای داخلی به دور از اصول و قواعد مهندسی می‌پردازد. در واقع وظیفه‌ی دکوراتور آراستن فضایی از پیش ساخته شده با انتخاب رنگ دیوارها، مبلمان، پرده، کابینت‌ها و ... می‌باشد تا کارفرما را به سبک و طرح مورد نظر خود نزدیک‌تر نماید.

طراح داخلی می‌تواند در صورت شناخت اصول زیبایی بصری و داشتن درک و ذوق هنری، کار دکوراسیون داخلی و چیدمان را نیز انجام دهد، اما عکس این موضوع امکان پذیر نیست چراکه همانطور که مطرح شد طراحی داخلی شاخه‌ای از علم معماری است و نیاز به اخذ مدرک آکادمیک دارد. یک طراح این امکان را دارد که حتی اقدام به تخریب و جابه‌جا نمودن یک دیوار کند اما یک دکوراتور تنها وظیفه‌ی چیدمان را برعهده می‌گیرد.

اگر خواندن این مقاله از استودیو معماری فرشید حسینی برای شما مفید بود، در ادامه با ما همراه باشید.

ساختمان سبز

این روزها زیاد می‌شنویم که همه در مورد ساخت ساختمان‌های سبز سخن می‌گویند. چه شما طرفدار این ایده باشید چه نباشید، در بعضی مواقع به ناچار باید از آن پیروی کنید چرا که سرعت بیش از اندازه‌ی مصرف برخی منابع طبیعی موجب پایان یافتن آنها در آینده‌ای نه چندان دور خواهد شد و این امر ما را ناچار به استفاده از ایده‌هایی دوست دار طبیعت می‌سازد. اما " ساختمان سبز " دقیقا به چه بنایی گفته می‌شود؟ بیایید نگاهی نزدیک‌تر به این مفهوم بیندازیم و با ضرورت به کارگیری و اهداف آن آشنا گردیم. ساختمان سبز یک روش هوشمندانه و کارآمد در طراحی، ساخت و استفاده از یک ساختمان است که نه تنها اثرات منفی آن بر روی محیط زیست به حداقل رسیده، بلکه حتی تاثیر مثبتی نیز بر روی آن می‌گذارد. ساختمان‌های سبز موجب حفظ منابع طبیعی می‌گردند و به بهبود کیفیت زندگی کمک می‌کنند.

ویژگی‌های یک ساختمان سبز

طراحی سبز در واقع ایجاد تعادل بین ساخت ساختمانی کاربردی و با کیفیت، با حداقل اثرات منفی بر روی محیط زیست است. موارد زیادی وجود دارند که استفاده از آنها در ساخت و ساز یک بنا موجب تبدیل آن به یک ساختمان سبز می‌گردد. در ادامه با بعضی از آنها آشنا می‌شویم:

  • استفاده مناسب از انرژی آب و دیگر منابع
  • استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر مانند انرژی خورشیدی
  • کاهش تولید آلودگی و هدر دادن منابع و استفاده بیشتر از منابع بازیافت‌پذیر
  • ایجاد کیفیت بالای هوای محیط داخل ساختمان
  • استفاده از مواد غیر سمی و پایدار
  • مورد توجه قرار دادن محیط زیست در طراحی، ساخت و کاربرد ساختمان
  • مورد توجه قرار دادن کیفیت زندگی ساکنین ساختمان در طراحی، ساخت و کارایی بنا
  • ایجاد یک طراحی که با تغییرات محیط زیستی سازگار باشد

ساختمان سبز ایده‌آل ساختمانی است که در عین برآورده نمودن نیازها، حداقل اثر تخریبی را بر روی محیط اطراف خود می‌گذارذ و ساخت و استفاده از آن در زمین، آب و منابع طبیعی پیرامون خود اختلال ایجاد نمی‌کند. بنابراین هر ساختمانی جدا از کاربردی که دارد با رعایت مواردی که در بالا مطرح شد، می‌تواند به عنوان یک ساختمان سبز شناخته شود. عوامل جغرافیایی، سنت اقوام و کشورهای گوناگون، شرایط زیست محیطی، اقتصادی و سیاسی هر کشور بر روش‌های ایجاد بناهایی سبز و دوست دار محیط زیست تاثیر گذارند، از این رو مجمع جهانی ساختمان‌های سبز از هر روشی که برای رسیدن به این مقصود در مناطق جغرافیایی مختلف تاثیرگذار واقع شود، حمایت می‌نماید.

آیا ساخت ساختمان‌های سبز هزینه‌ی بیشتری دارد؟

بعضی از مردم فکر می‌کنند همراه شدن با این حرکت هزینه‌های بالایی را برای آن‌ها در بر دارد اما این یک تصور کاملا غلط است. ممکن است در ابتدای کار هزینه‌های بیشتری را بابت خرید مصالح ساخت و ساز بپردازید، اما در آینده این روش طراحی هزینه‌های زیادی را برای شما پس انداز خواهند کرد.

اثرات محیط زیستی

  • موجب کاهش هدر رفت آب می‌گردد.
  • باعث حفظ منابع طبیعی می‌گردد.
  • باعث بهبود کیفیت آب و هوا می‌گردد.
  • از تنوع زیستی و اکوسیستم محافظت می‌نماید.

اثرات اقتصادی

  • هزینه های عملیاتی را کاهش می‌دهد.
  • سبب ایجاد بازاری برای محصولات و خدمات سبز می‌گردد.
  • موجب افزایش بهره‌وری می‌شود.

در ادامه با تعدادی از ساختمان‌های سبز مشهور در سراسر جهان آشنا می‌شویم:

ساختمان پیکسل در ملبورن استرالیا

این ساختمان در سال 2010 به عنوان اولین ساختمان سبز استرالیا تاسیس گردید. تمام انرژی و آب مصرفی این بنا در درون این ساختمان تولید می‌گردد. المان‌های رنگارنگ به کار رفته در این بنا علاوه بر چشمگیر بودن، موجب استفاده‌ی حداکثری از نور خورشید می‌شوند. دارا بودن تعدادی توربین عمودی بادی و همچنین دارا بودن سقفی که قطرات باران را جمع آوری می‌نماید از دیگر ویژگی‌های منحصر به فرد در طراحی این ساختمان سبز بوده‌اند.

ساختمان‌های 1 و 2 تجارت جهانی بحرین

در ساخت این بنا سعی شده تا حداکثر استفاده از انرژی بادی موجود در جزیره‌ی بحرین به منظور تولید برق مورد نیاز این ساختمان‌ها، صورت گیرد. استفاده از سه توربین بر روی پل بین دو برج موجب گردیده تا انرژی برق مورد نیاز برای خنک نمودن فضای درون ساختمان‌ها تامین گردد.

برج رابینسون سنگاپور

در طراحی این بنا علاوه بر استفاده از گیاهان و درختان مختلف، استفاده از نور طبیعی به حداکثر رسیده و استفاده از نورهای مصنوعی را به میزان قابل توجهی کاهش داده است.

ساختمان ACROS Fukuoka Prefectural International Hall در ژاپن

این بنا یا اختصاص دادن 15 تراس با مساحت مجموعا 197 فوت فضای سبز، علاوه بر ایجاد ظاهری زیبا و منحصر به فرد موجب متعادل نمودن دمای هوا در ساختمان می‌گردد و از حیات پرندگان و حشرات نیز حمایت می‌نماید.

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت کره زمین و مصرف بی رویه‌ی منابع طبیعی، روزبه‌روز ضرورت محافظت از محیط زیست بیشتر مورد توجه بخش‌های مدیریتی قرار می‌گیرد و پیدا کردن راه‌حل‌هایی موثر برای توسعه پایدار شهرها در حال گسترش است. اگر این مقاله برای شما جذاب بود، در ادامه‌ی مطلب با استودیو معماری فرحو همراه باشید.